Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka z orzechami włoskimi"
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę, wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem i podsmaż. Wsyp pieprz i kurkumę, wymieszaj. Smaż jeszcze przez chwilę i przełóż na talerz.
Na tym samym tłuszczu zrumień pokrojone mięso, posyp je mąką, dodaj orzechy i smaż 5 minut. Wlej 3/4 szklanki wody i 3/4 szklanki soku z czarnych porzeczek. Wrzuć kostkę rosołową. Dopraw do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem. Całość duś około 1 godziny.
Bakłażan umyj, osusz i pokrój w plastry, posól i odstaw na 45 minut. Następnie opłucz i osusz. Usmaż na rumiano na rozgrzanej oliwie. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj al dente. Następnie wymieszaj z bakłażanem i podduszoną cebulą. Dopraw imbirem. Podawaj jako surówkę do kaczki.Źródło: Na żywo