Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka z pomarańczami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Ostrym nożem natnij skórę na piersiach kaczki w kratkę. Połóż mięso na suchej patelni skórą do dołu i wytop tłuszcz. Przekręć na drugą stronę i podsmaż. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego, oprósz solą oraz pieprzem i piecz w 160°C przez 15-20 min.
Sok z pomarańczy gotuj, aż uzyska konsystencję syropu, dodaj sos ciemny, cukier, pomarańczę i pumpernikiel. Gotuj. Kapustę zblanszuj, odcedź.
Dodaj ocet malinowy, olej, bulion, musztardę, cukier i posiekaną cebulkę. Mięso pokrój w plastry i włóż do sosu. Podawaj na sałatce z czerwonej kapusty.Źródło: TV14