Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka z pomarańczami"
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 345
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 492
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1024
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1433
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 345
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 492
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1024
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1433
Składniki
Ostrym nożem natnij skórę na piersiach kaczki w kratkę. Połóż mięso na suchej patelni skórą do dołu i wytop tłuszcz. Przekręć na drugą stronę i podsmaż. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego, oprósz solą oraz pieprzem i piecz w 160°C przez 15-20 min.
Sok z pomarańczy gotuj, aż uzyska konsystencję syropu, dodaj sos ciemny, cukier, pomarańczę i pumpernikiel. Gotuj. Kapustę zblanszuj, odcedź.
Dodaj ocet malinowy, olej, bulion, musztardę, cukier i posiekaną cebulkę. Mięso pokrój w plastry i włóż do sosu. Podawaj na sałatce z czerwonej kapusty.Źródło: TV14