Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka z żurawiną i miodem

Kaczka z żurawiną i miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 8781

Dodano:

Odsłon: 236

Tak mało nam potrzeba produktów, pracy w wykonaniu, żeby powstało nam pyszne danie obiadowe. Mięso z kaczki podane w pysznym sosie.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kaczka z żurawiną i miodem

Przygotowanie

  1. 1. Mięso obieramy z kości, myjemy, solimy i układamy w woreczku do pieczenia.
    2. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 °C.

  2. 3. Miód rozpuszczamy w garnku, dodajemy żurawinę, podlewamy ½ szklanki wody, doprawiamy pieprzem i gotujemy 20 minut.

  3. 4. Mięso z kaczki po upieczeniu przekładamy do sosu i prużymy 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 sierpnia Ja nie wiem, co na to dwa moje kaczory, ale wygląda pysznie :D Jednak moje nie są na taką potrawę, bo pies by się obraził, że mu przyjaciół się zabiera ;p Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń