Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior smażony razem z ziemniakami i rożnymi przyprawami to znane indyjskie danie Aloo gobi. Prosty i smaczny sposób serwowania tych dwóch warzyw. Moja wersja dania jest bez aromatycznych indyjskich przypraw i z kiełbasą. . Tak przyrządzony kalafior i ziemniaki nabierają aromatu i smaku od przypraw, pomidorów, cebuli, czosnku i kiełbasy. Kalafior pozostaje chrupki i taki właśnie ma być w tym daniu.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 853
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 853
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Kiełbasę obrać ze skorki i pokroić w plasterki Cebulę obrać i pokroić w kostkę Obrane ziemniaki pokroić w kostkę wielkości około 1-2 cm Kalafior umyć oczyścić i podzielić na różyczki Kiełbasę razem cebulą posiekanym czosnkiem usmażyć na tłuszczu i odłożyć na talerz. Ziemniaki smażyć około 3-5 minut na rozgrzanym tłuszczu cały czas mieszając Dodać kalafior i smażyć dalej około 3 minuty Dodać pokrojone w kostkę pomidory i przyprawy Smażyć przez około 10 minut mieszając od czasu do czasu Na koniec dodać kiełbasę z cebulą i smażyć jeszcze 5 -10 minut aż ziemniaki będą miękkie