Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepki z mielonym mięsem"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10943
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3551
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2644
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10943
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3551
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2644
Składniki
Kalarepki umyj, odetnij wierzchy. Środki kalarepek wydrąż, pozostawiając 1–2 cm warstwę miąższu przy brzegach. Kajzerkę namocz. Czosnek oraz cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na mocno rozgrzanym oleju.
Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułkę. Dołóż cebulę z czosnkiem oraz musztardę i jajko. Masę dobrze wyrób. Przypraw do smaku ostrą papryką, oregano oraz solą i pieprzem.
Farsz nałóż do wydrążonych kalarepek. Przykryj je odciętymi wcześniej wierzchami. Ustaw w szerokim garnku.
Podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 45 minut. Podawaj z ziemniakami z wody. Udekoruj koperkiem.Źródło: Tina