Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepki z mielonym mięsem"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3893
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1022
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3893
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1022
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Kalarepki umyj, odetnij wierzchy. Środki kalarepek wydrąż, pozostawiając 1–2 cm warstwę miąższu przy brzegach. Kajzerkę namocz. Czosnek oraz cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na mocno rozgrzanym oleju.
Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułkę. Dołóż cebulę z czosnkiem oraz musztardę i jajko. Masę dobrze wyrób. Przypraw do smaku ostrą papryką, oregano oraz solą i pieprzem.
Farsz nałóż do wydrążonych kalarepek. Przykryj je odciętymi wcześniej wierzchami. Ustaw w szerokim garnku.
Podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 45 minut. Podawaj z ziemniakami z wody. Udekoruj koperkiem.Źródło: Tina