Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepki z mielonym mięsem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15841
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15841
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Kalarepki umyj, odetnij wierzchy. Środki kalarepek wydrąż, pozostawiając 1–2 cm warstwę miąższu przy brzegach. Kajzerkę namocz. Czosnek oraz cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na mocno rozgrzanym oleju.
Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułkę. Dołóż cebulę z czosnkiem oraz musztardę i jajko. Masę dobrze wyrób. Przypraw do smaku ostrą papryką, oregano oraz solą i pieprzem.
Farsz nałóż do wydrążonych kalarepek. Przykryj je odciętymi wcześniej wierzchami. Ustaw w szerokim garnku.
Podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 45 minut. Podawaj z ziemniakami z wody. Udekoruj koperkiem.Źródło: Tina