Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka croque-monsieur"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Posmaruj dwie kromki chleba tostowego masłem, po czym ułóż je na rozgrzanej patelni masłem do dołu i podpiekaj przez chwilę.
Rozłóż na nich cienko pokrojoną szynkę i plasterki sera. Przykryj dwoma pozostałymi kromkami chleba.
Połóż kanapki na blaszce. Posyp gruyerem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 10 minut. Tyle wystarczy, by ser się apetycznie zarumienił.
Kanapki podawaj od razu. Możesz udekorować je listkiem świeżego romarynu lub tymianku.Źródło: Olivia