Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka croque-monsieur"
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 989
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 38
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1310
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 285
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6218
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 989
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 38
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1310
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 285
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6218
Składniki
Posmaruj dwie kromki chleba tostowego masłem, po czym ułóż je na rozgrzanej patelni masłem do dołu i podpiekaj przez chwilę.
Rozłóż na nich cienko pokrojoną szynkę i plasterki sera. Przykryj dwoma pozostałymi kromkami chleba.
Połóż kanapki na blaszce. Posyp gruyerem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 10 minut. Tyle wystarczy, by ser się apetycznie zarumienił.
Kanapki podawaj od razu. Możesz udekorować je listkiem świeżego romarynu lub tymianku.Źródło: Olivia