Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka z peklowaną wołowiną"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5800
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 291
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5800
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 291
Składniki
Rozgrzej na dużej patelni oliwę. Dodaj cienko poszatkowaną kapustę i duś na średnim ogniu ok. 10 minut (do czasu, gdy kapusta zmięknie). Wrzuć do miski, by ostygła.
Przygotuj sos aioli. Utrzyj w moździerzu 2 ząbki czosnku. Cały czas mieszając, dodaj łyżkę oliwy i szczyptę soli. Sosem dopraw przestudzoną kapustę i dorzuć posiekane ogórki. Dopraw solą i pieprzem.
Posmaruj tosty musztardą. Rozłóż na 4 kromki plasterki wołowiny i kapustę. Przykryj kanapki pozostałymi kromkami. Świetnie smakują z korniszonami!Źródło: Olivia