Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka z peklowaną wołowiną"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4020
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34236
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1751
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4020
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34236
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1751
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Składniki
Rozgrzej na dużej patelni oliwę. Dodaj cienko poszatkowaną kapustę i duś na średnim ogniu ok. 10 minut (do czasu, gdy kapusta zmięknie). Wrzuć do miski, by ostygła.
Przygotuj sos aioli. Utrzyj w moździerzu 2 ząbki czosnku. Cały czas mieszając, dodaj łyżkę oliwy i szczyptę soli. Sosem dopraw przestudzoną kapustę i dorzuć posiekane ogórki. Dopraw solą i pieprzem.
Posmaruj tosty musztardą. Rozłóż na 4 kromki plasterki wołowiny i kapustę. Przykryj kanapki pozostałymi kromkami. Świetnie smakują z korniszonami!Źródło: Olivia