Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka z peklowaną wołowiną"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13167
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 114
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22708
Smak wiosny!
Odsłon: 400
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 348
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13167
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 114
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22708
Smak wiosny!
Odsłon: 400
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 348
Składniki
Rozgrzej na dużej patelni oliwę. Dodaj cienko poszatkowaną kapustę i duś na średnim ogniu ok. 10 minut (do czasu, gdy kapusta zmięknie). Wrzuć do miski, by ostygła.
Przygotuj sos aioli. Utrzyj w moździerzu 2 ząbki czosnku. Cały czas mieszając, dodaj łyżkę oliwy i szczyptę soli. Sosem dopraw przestudzoną kapustę i dorzuć posiekane ogórki. Dopraw solą i pieprzem.
Posmaruj tosty musztardą. Rozłóż na 4 kromki plasterki wołowiny i kapustę. Przykryj kanapki pozostałymi kromkami. Świetnie smakują z korniszonami!Źródło: Olivia