Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka z peklowaną wołowiną"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17401
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6258
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17401
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6258
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Rozgrzej na dużej patelni oliwę. Dodaj cienko poszatkowaną kapustę i duś na średnim ogniu ok. 10 minut (do czasu, gdy kapusta zmięknie). Wrzuć do miski, by ostygła.
Przygotuj sos aioli. Utrzyj w moździerzu 2 ząbki czosnku. Cały czas mieszając, dodaj łyżkę oliwy i szczyptę soli. Sosem dopraw przestudzoną kapustę i dorzuć posiekane ogórki. Dopraw solą i pieprzem.
Posmaruj tosty musztardą. Rozłóż na 4 kromki plasterki wołowiny i kapustę. Przykryj kanapki pozostałymi kromkami. Świetnie smakują z korniszonami!Źródło: Olivia