Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowa danie na obiad lub kolację. Rewelacyjne dla zapracowanych, wystarczy pokroić warzywa a resztę zrobi piekarnik :)
Cebulę pokroić w drobna kostkę. Ziemniaki i paprykę w średnią. Marchewki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Kapustę poszatkować.
W dużym rondlu zeszklić cebulkę na oleju. Dodać ziemniaki a po ok. 10 minutach kapustę. Podlać ½ szklanki wody. Dusić mieszając ok. 20 minut.
W międzyczasie przygotować resztę składników. Natkę posiekać, ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem.
O podduszonej kapusty dodać marchew, paprykę i pietruszkę. Doprawić sola i pieprzem do smaku. Wymieszać. Masę przełożyć do naczynia.
W miseczce ubić jajka trzepaczką (lub mikserem), dodać mleko i mąkę. Ubijać chwilę aż do roztrzepania mąki. Takim „ciastem” zalać masę kapuścianą. Po wierzchu posypać serem i majerankiem.
Zapiekać pod przykryciem ok. 40 minut w 180 stopniach.
Podawać na ciepło.
PS.
Zapiekanka nie traci maku po odgrzaniu dlatego nadaje się nawet na pudełkowy lunch do pracy.
Zapiekanka nelsońska to połączenie jajek, boczku, ziemniaków i śmietanowego s...
Odsłon: 14175
Zapiekanka z trampanymi ziemniaczkami , piersią kurczaka i oczywiści...
Odsłon: 9348
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1131
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 155
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 102
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 316
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 33
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1131
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 155
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 102
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 316
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 33
Składniki
Cebulę pokroić w drobna kostkę. Ziemniaki i paprykę w średnią. Marchewki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Kapustę poszatkować. W dużym rondlu zeszklić cebulkę na oleju. Dodać ziemniaki a po ok. 10 minutach kapustę. Podlać ½ szklanki wody. Dusić mieszając ok. 20 minut.
W międzyczasie przygotować resztę składników. Natkę posiekać, ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. O podduszonej kapusty dodać marchew, paprykę i pietruszkę. Doprawić sola i pieprzem do smaku. Wymieszać. Masę przełożyć do naczynia.
W miseczce ubić jajka trzepaczką (lub mikserem), dodać mleko i mąkę. Ubijać chwilę aż do roztrzepania mąki. Takim „ciastem” zalać masę kapuścianą. Po wierzchu posypać serem i majerankiem. Zapiekać pod przykryciem ok. 40 minut w 180 stopniach. Podawać na ciepło.
PS. Zapiekanka nie traci maku po odgrzaniu dlatego nadaje się nawet na pudełkowy lunch do pracy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wątróbka z cebulką
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Wątróbka z cebulką
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 33
Krążki cukiniowe
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 316