Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak na żeberkach"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
Żeberka umyć, podzielić na porcje, zalać wodą, dodać pieprz, listki laurowe, ziele angielskie i szczyptę soli. Warzywa obrać, umyć, pokroić w niedużą kostkę.
Kapustę poszatkować, przesmażyć z cebulą na oleju. Gdy żeberka w wywarze będą miękkie, dodać pokrojone warzywa oraz majeranek i kminek. Gotować do miękkości ziemniaków.
Do zupy dodać kapustę i gotować jeszcze ok. 20-30 minut. W tym czasie pokroić boczek wędzony, przesmażyć na suchej patelni i dodać do gotującej się zupy. Doprawić. Jeśli lubimy gęste zupy – zaciągnąć mąką.
Kapuśniak zyska oryginalny smak, jeśli dodamy do niego kilka świeżych pomidorów lub dwie, trzy łyżki koncentartu pomidorowego.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium