Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i kiełbasą"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 461
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 461
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Włoszczyznę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzej masło z łyżką oleju, podduś warzywa, zalej je odrobiną wody, chwilę duś, zalej 1,5 litra wrzątku, dodaj przyprawy, gotuj 15 minut. Kapustę opłucz, poszatkuj na drobne kawałki, dodaj do zupy, duś na małym ogniu. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, gotuj 10 minut.
Kiełbasę lub szynkę przysmaż na oleju, dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 15 minut. Możesz dodać do niej nieco kminku. Przed podaniem wsyp koperek i natkę.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień