Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i kiełbasą"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 76
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 76
Składniki
Włoszczyznę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzej masło z łyżką oleju, podduś warzywa, zalej je odrobiną wody, chwilę duś, zalej 1,5 litra wrzątku, dodaj przyprawy, gotuj 15 minut. Kapustę opłucz, poszatkuj na drobne kawałki, dodaj do zupy, duś na małym ogniu. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, gotuj 10 minut.
Kiełbasę lub szynkę przysmaż na oleju, dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 15 minut. Możesz dodać do niej nieco kminku. Przed podaniem wsyp koperek i natkę.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień