Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak z boczkiem"
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 248
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 18
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 248
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 18
Składniki
Pieczarki oczyść, potnij w plasterki, kapustę drobno pokrój, cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w sporą kostkę i podsmaż na suchej patelni. Gdy wytopi się tłuszcz, wrzuć rozdrobnione . Smaż 5 minut na mocnym ogniu, ciągle mieszając. Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką.
Mięso pokrój na niewielkie kawałki. Ziemniaki obierz, potnij podobnie jak mięso. Wrzuć razem do boczku, smaż kilka minut (ew. dolej 1 łyżkę oleju, by mięso i warzywa nie przypaliły się).
Wszystkie przełóż do szerokiego garnka i zalej zimnym bulionem. Domieszaj koncentrat i dodaj przyprawy. Duś pod przykryciem na małym ogniu 50-60 minut. Ew. przed podaniem posyp natką pietruszki.Źródło: Naj