Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak z wołowiną i grzybami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 185
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 185
Składniki
Wołowinę, włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, gotuj 1,5 godziny. Pieczarki zetrzyj na tarce. Jeśli dodajesz grzyby suszone, zalej je wodą na 20 minut, gotuj 10 minut. Kapustę poszatkuj, zostawiając kilka liści do dekoracji.
Rozgrzej masło, podduś pieczarki i dodaj do zupy. Grzyby suszone wlej z wywarem do zupy. Kapustę podduś, dodaj do wywaru, przypraw, gotuj zupę jeszcze 30 minut. Dopraw solą i pieprzem.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień