Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak z wołowiną i grzybami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Wołowinę, włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, gotuj 1,5 godziny. Pieczarki zetrzyj na tarce. Jeśli dodajesz grzyby suszone, zalej je wodą na 20 minut, gotuj 10 minut. Kapustę poszatkuj, zostawiając kilka liści do dekoracji.
Rozgrzej masło, podduś pieczarki i dodaj do zupy. Grzyby suszone wlej z wywarem do zupy. Kapustę podduś, dodaj do wywaru, przypraw, gotuj zupę jeszcze 30 minut. Dopraw solą i pieprzem.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień