Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapuśniak z ziemniakami i buraczkami

Kapuśniak z ziemniakami i buraczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Kapuśniak z ziemniakami i buraczkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojoną włoszczyznę i skrzydełka zalej 1,5 l wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 40 minut, zdejmując szumowiny. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotuj 20 minut.

  2. Buraki ugotuj osobno w skórkach do miękkości, obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Poszatkowaną kapustę i cebulę podsmaż na rozgrzanym maśle, mieszając. Marchew z zupy pokrój w plastry, włóż znów do zupy. Buraki i kapustę dodaj do zupy, wymieszaj, gotuj jeszcze 10 minut.

  3. Zupę przypraw, udekoruj szczypiorkiem. Podawaj z grzankami.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń