Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
misz masz - w san raz na długie zimowe popołudnia
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 108
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 108
Składniki
Grzyby pokruszyć , groch i grzyby ( każde osobno) rozmoczyć przez kilka godzin. Każde ugotować w osolonej wodzie - groch ok.30 min. grzyby -ok.45 min. Odcedzić, wywar z grzybów zachować.
W dużym garze przysmażyć boczek pokrojony w kostkę (jeśli był przewidziany do tej potrawy). Do boczku ( lub po prostu na olej - jeśli boczku nie było) wrzucić cebulę ( kostka) i grzyby - mocno podsmażyc.
Dodać kapustę kiszoną , doprawić - dusić na małym ogniu ok. 30 min, potem dodać śmietanę i dusić kolejne 30 min ewentualne braki płynu uzupełniamy wywarem z grzybów oraz wodą.
Dodać ugotowany groch, odpawować na dużym ogniu tak, żeby nie pozostał wolny płyn .
Smacznego - taka kapusta najlepiej smakuje z czymś "lekkim" typu golonka, schabowy lub mielone. Mniam