Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
misz masz - w san raz na długie zimowe popołudnia
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1984
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3182
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1245
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2006
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1984
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3182
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1245
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2006
Składniki
Grzyby pokruszyć , groch i grzyby ( każde osobno) rozmoczyć przez kilka godzin. Każde ugotować w osolonej wodzie - groch ok.30 min. grzyby -ok.45 min. Odcedzić, wywar z grzybów zachować.
W dużym garze przysmażyć boczek pokrojony w kostkę (jeśli był przewidziany do tej potrawy). Do boczku ( lub po prostu na olej - jeśli boczku nie było) wrzucić cebulę ( kostka) i grzyby - mocno podsmażyc.
Dodać kapustę kiszoną , doprawić - dusić na małym ogniu ok. 30 min, potem dodać śmietanę i dusić kolejne 30 min ewentualne braki płynu uzupełniamy wywarem z grzybów oraz wodą.
Dodać ugotowany groch, odpawować na dużym ogniu tak, żeby nie pozostał wolny płyn .
Smacznego - taka kapusta najlepiej smakuje z czymś "lekkim" typu golonka, schabowy lub mielone. Mniam