Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
misz masz - w san raz na długie zimowe popołudnia
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258470
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258470
Składniki
Grzyby pokruszyć , groch i grzyby ( każde osobno) rozmoczyć przez kilka godzin. Każde ugotować w osolonej wodzie - groch ok.30 min. grzyby -ok.45 min. Odcedzić, wywar z grzybów zachować.
W dużym garze przysmażyć boczek pokrojony w kostkę (jeśli był przewidziany do tej potrawy). Do boczku ( lub po prostu na olej - jeśli boczku nie było) wrzucić cebulę ( kostka) i grzyby - mocno podsmażyc.
Dodać kapustę kiszoną , doprawić - dusić na małym ogniu ok. 30 min, potem dodać śmietanę i dusić kolejne 30 min ewentualne braki płynu uzupełniamy wywarem z grzybów oraz wodą.
Dodać ugotowany groch, odpawować na dużym ogniu tak, żeby nie pozostał wolny płyn .
Smacznego - taka kapusta najlepiej smakuje z czymś "lekkim" typu golonka, schabowy lub mielone. Mniam