Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna postna kapusta z pieczarkami. Przepis dostałam od znajomej i postanowiłam wypróbować i naprawdę jest pyszna, można podać ją samą lub z ziemniakami czy mięsem pieczonym.
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1908
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 735
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1908
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 735
Składniki
Kapustę opłukaj, zalej wodą i zagotuj, w razie potrzeby odcedź i zagotuj jeszcze raz gdyby kapusta była kwaśna. Dodaj liście laurowe, pieprz, ziele angielskie oraz przyprawy do smaku. Gotuj do miękkości. Odcedź.
Pieczarki obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzej masło i dodaj pokrojoną cebulę, chwilę podsmaż i dodaj pieczarki, smaż do miękkości, dopraw solą i pieprzem.
Usmażone pieczarki dodaj do kapusty, wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami. Podaj jako samodzielne danie lub z ugotowanymi ziemniakami czy pieczywem. Możesz również podać do mięsa pieczonego lub kotleta mielonego czy schabowego.