Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kapusta z zupą ogonową, idealna jako dodatek do obiadu lub jako samodzielny posiłek ze świeżą bułką.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 361
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2245
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 994
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 361
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2245
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 994
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż w garnku na oleju. Kapustę poszatkuj, posól i poduś trochę ręką, dzięki czemu puści soki. Następnie dodaj kapustę do cebuli i podlej do 3/4 wysokości wodą. Gotuj aż kapusta zmięknie. Następnie odlej wodę, pozostawiając około 2 szklanki wody w garnku.
Do miski przełóż śmietanę (dużą), dodaj dwa opakowania zupy ogonowej i dolej trochę magi. Wymieszaj na jednolitą masę i dodaj do gotującej się na małym ogniu kapusty. Ponownie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Opcjonalnie można dodać trochę soku z cytryny.