Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kapusta z zupą ogonową, idealna jako dodatek do obiadu lub jako samodzielny posiłek ze świeżą bułką.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż w garnku na oleju. Kapustę poszatkuj, posól i poduś trochę ręką, dzięki czemu puści soki. Następnie dodaj kapustę do cebuli i podlej do 3/4 wysokości wodą. Gotuj aż kapusta zmięknie. Następnie odlej wodę, pozostawiając około 2 szklanki wody w garnku.
Do miski przełóż śmietanę (dużą), dodaj dwa opakowania zupy ogonowej i dolej trochę magi. Wymieszaj na jednolitą masę i dodaj do gotującej się na małym ogniu kapusty. Ponownie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Opcjonalnie można dodać trochę soku z cytryny.