Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie glowne
taki karczek można też zrobić na grillu lub patelni grillowej :))
Odsłon: 19234
Pyszna i aromatyczna karkówka pieczona w rękawie z przyprawami idealna na cie...
Odsłon: 2166
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 944
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 944
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 220
Składniki
Myjemy karczek osuszamy recznikiem papierowym,nacinamy jak na kotlety.Przyprawy mieszamy z olejem,ta marynata nacieramy mieso.Czosnek cebule kroimy w plasterki nastepnie wsuwamy w naciete miejsca.Mozna tez powsuwac ziele angielskie oraz lisc laurowy.Chowamy do lodowki najlepiej na ok.8godz.
Wyciagamy z lodowki.wsuwamy pokrojone w plastry pieczarki w naciete miejsca,pomidorki kroimy w cwiartki badz plasterki i obkladamy nimi mieso.Przekladamy na rozgrzana patelnie i obsmazamy(niekoniecznie wykonujemy ta czynnosc) z jednej strony.przekladamy do naczynia zaroodpornego i wsadzamy do piekarnika,pieczemy w temp200*ok 1,5 godz.Kiedy mieso jest miekkie posypujemy serem zoltym i wkladamy z powrotem i czekamy az ser sie rotopi.Podajemy z ziemniami lub frytkami i np. mizeria lub buraczkami
Przepisy Dania główne
Dania główne
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Dania główne
Kapsalon
Dania główne
Schab z jajkiem
Dania główne
Lasagne ze szpinakiem, beszamelem i suszonymi pomidorami
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Aromatyczna, biała parzona kiełbasa zapiekana w piekarniku z cebulą. Świetnie...
Odsłon: 18
Kapsalon
Dzisiaj dzielę się z Wami pomysłem na pyszny obiad. Kapsalon to pyszny fast f...
Odsłon: 70