Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie glowne
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1351
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14909
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 919
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1351
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14909
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 919
Składniki
Myjemy karczek osuszamy recznikiem papierowym,nacinamy jak na kotlety.Przyprawy mieszamy z olejem,ta marynata nacieramy mieso.Czosnek cebule kroimy w plasterki nastepnie wsuwamy w naciete miejsca.Mozna tez powsuwac ziele angielskie oraz lisc laurowy.Chowamy do lodowki najlepiej na ok.8godz.
Wyciagamy z lodowki.wsuwamy pokrojone w plastry pieczarki w naciete miejsca,pomidorki kroimy w cwiartki badz plasterki i obkladamy nimi mieso.Przekladamy na rozgrzana patelnie i obsmazamy(niekoniecznie wykonujemy ta czynnosc) z jednej strony.przekladamy do naczynia zaroodpornego i wsadzamy do piekarnika,pieczemy w temp200*ok 1,5 godz.Kiedy mieso jest miekkie posypujemy serem zoltym i wkladamy z powrotem i czekamy az ser sie rotopi.Podajemy z ziemniami lub frytkami i np. mizeria lub buraczkami