Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzone mięso po prostu rozpływa się w ustach.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 2 cm kotlety, oprószamy solą i pieprzem. Następnie mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondlu szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (smażymy chwilę, tak by się nie przypalił), zalewamy bulionem. Mięso przekładamy do rondla, wsypujemy czubrycę, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, dusimy na małym płomieniu 50-60 min. Sos możemy zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie (1 łyżeczka mąki) lub zredukować poprzez odparowanie.