Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzone mięso po prostu rozpływa się w ustach.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5388
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29730
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 228
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19385
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1028
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5388
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29730
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 228
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19385
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1028
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 2 cm kotlety, oprószamy solą i pieprzem. Następnie mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondlu szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (smażymy chwilę, tak by się nie przypalił), zalewamy bulionem. Mięso przekładamy do rondla, wsypujemy czubrycę, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, dusimy na małym płomieniu 50-60 min. Sos możemy zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie (1 łyżeczka mąki) lub zredukować poprzez odparowanie.