Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzone mięso po prostu rozpływa się w ustach.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4561
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1190
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4561
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1190
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 2 cm kotlety, oprószamy solą i pieprzem. Następnie mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondlu szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (smażymy chwilę, tak by się nie przypalił), zalewamy bulionem. Mięso przekładamy do rondla, wsypujemy czubrycę, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, dusimy na małym płomieniu 50-60 min. Sos możemy zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie (1 łyżeczka mąki) lub zredukować poprzez odparowanie.