Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzone mięso po prostu rozpływa się w ustach.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414870
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414870
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 2 cm kotlety, oprószamy solą i pieprzem. Następnie mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondlu szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (smażymy chwilę, tak by się nie przypalił), zalewamy bulionem. Mięso przekładamy do rondla, wsypujemy czubrycę, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, dusimy na małym płomieniu 50-60 min. Sos możemy zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie (1 łyżeczka mąki) lub zredukować poprzez odparowanie.