Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka duszona z ziemniakami"
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 154
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 565
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 881
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 154
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 565
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 881
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Ziemniaki obierz, pozostaw w całości. Szalotki obierz, grubo posiekaj. Mięso zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj szalotki i smaż razem jeszcze 10 minut. Oprósz solą, pieprzem i słodką papryką.
Podsmażone wymieszaj z koncentratem pomidorowym oraz mąką. Wlej wino i około 1 litr gorącej wody. Posiekaj rozmaryn, szałwię i tymianek, wsyp do mięsa. Doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś go pod przykryciem jeszcze około godziny.
Na 25 minut przed końcem dodaj przygotowane ziemniaki. Przełóż do kokilek. Udekoruj natką.Źródło: Tina