Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka duszona z ziemniakami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15822
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15822
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Ziemniaki obierz, pozostaw w całości. Szalotki obierz, grubo posiekaj. Mięso zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj szalotki i smaż razem jeszcze 10 minut. Oprósz solą, pieprzem i słodką papryką.
Podsmażone wymieszaj z koncentratem pomidorowym oraz mąką. Wlej wino i około 1 litr gorącej wody. Posiekaj rozmaryn, szałwię i tymianek, wsyp do mięsa. Doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś go pod przykryciem jeszcze około godziny.
Na 25 minut przed końcem dodaj przygotowane ziemniaki. Przełóż do kokilek. Udekoruj natką.Źródło: Tina