Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka na ostro"
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1587
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1587
Składniki
Karkówkę pokrój w centymetrowe plastry. Lekko rozbij i obtocz w jajku oraz bułce tartej. Następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Potem zeszklij posiekane cebule i czosnek. Oddzielnie przesmaż pieczarki.
Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż cebule, karkówkę i pieczarki. Całość zalej bulionem i zapiecz w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 °C przez 60 minut.Źródło: Na żywo