Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka wieprzowa pieczona w przyprawach to wyśmienite mięso do obiadu lub kanapek. Wspaniale smakuje z sosem, kopytkami i surówką.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3326
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1168
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3326
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1168
Składniki
Ziele angielskie, kminek i jałowiec rozbić tłuczkiem w moździerzu. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, pieprzem, solą i zmiażdżonymi przyprawami.
Umyte mięso osuszyć, natrzeć przygotowaną marynatą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, szczelnie przykryć i odłożyć do lodówki na noc. Następnego dnia oprószyć majerankiem i wędzoną papryką. Wlać wino, przykryć i włożyć na 1,5-2 godziny do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Co kilkanaście minut mięso polewać powstałym sosem.