Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka wieprzowa pieczona w przyprawach to wyśmienite mięso do obiadu lub kanapek. Wspaniale smakuje z sosem, kopytkami i surówką.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1138
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4784
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1431
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1138
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4784
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1431
Składniki
Ziele angielskie, kminek i jałowiec rozbić tłuczkiem w moździerzu. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, pieprzem, solą i zmiażdżonymi przyprawami.
Umyte mięso osuszyć, natrzeć przygotowaną marynatą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, szczelnie przykryć i odłożyć do lodówki na noc. Następnego dnia oprószyć majerankiem i wędzoną papryką. Wlać wino, przykryć i włożyć na 1,5-2 godziny do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Co kilkanaście minut mięso polewać powstałym sosem.