Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka wieprzowa pieczona w przyprawach to wyśmienite mięso do obiadu lub kanapek. Wspaniale smakuje z sosem, kopytkami i surówką.
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 81
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 504
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 231
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 81
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 504
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 231
Składniki
Ziele angielskie, kminek i jałowiec rozbić tłuczkiem w moździerzu. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, pieprzem, solą i zmiażdżonymi przyprawami.
Umyte mięso osuszyć, natrzeć przygotowaną marynatą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, szczelnie przykryć i odłożyć do lodówki na noc. Następnego dnia oprószyć majerankiem i wędzoną papryką. Wlać wino, przykryć i włożyć na 1,5-2 godziny do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Co kilkanaście minut mięso polewać powstałym sosem.