Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite mięsko, w sam raz na rodzinne spotkanie. Mięso jest kruche dzięki zamarynowaniu w kiszonej kapuście, w soku spod kapusty. Można podać z ziemniaczkami z wody. Polecam.
Proponuje sernik z ciasteczkami OREO, przepis prosty , nieskomplikowany a ser...
Odsłon: 314
Jeśli szukasz dania, które połączy aromatyczną mieszankę warzyw, soczyste mię...
Odsłon: 1354
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 458
Proponuje sernik z ciasteczkami OREO, przepis prosty , nieskomplikowany a ser...
Odsłon: 314
Jeśli szukasz dania, które połączy aromatyczną mieszankę warzyw, soczyste mię...
Odsłon: 1354
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 458
Składniki
Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry. Lekko rozbić. Posmarować olejem rzepakowym i oprószyć ziołami prowansalskimi i ziołowym pieprzem. Do kapusty dodać łyżeczkę cukru i wymieszać. W gęsiarce naprzemiennie układać mięso i kiszoną kapustę. Dodać ok 80 ml soku spod kapusty, ziele angielskie, listek laurowy. Wstawić gęsiarkę na noc do lodówki. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym. Dodać oczyszczone, umyte, pokrojone na dość duże kawałki grzyby leśne i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić ok 10 min na wolnym ogniu. Dodać sól do smaku i pieprz czarny świeżo mielony. Grzyby przełożyć do gęsiarki. Dodać 1/2 l przegotowanej wody.Gęsiarkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godziny. Po godzinie pieczenia można zdjąć przykrywę z garnka. Smacznego.