Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite mięsko, w sam raz na rodzinne spotkanie. Mięso jest kruche dzięki zamarynowaniu w kiszonej kapuście, w soku spod kapusty. Można podać z ziemniaczkami z wody. Polecam.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1188
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457672
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1437
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2257
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 578
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1188
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457672
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1437
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2257
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 578
Składniki
Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry. Lekko rozbić. Posmarować olejem rzepakowym i oprószyć ziołami prowansalskimi i ziołowym pieprzem. Do kapusty dodać łyżeczkę cukru i wymieszać. W gęsiarce naprzemiennie układać mięso i kiszoną kapustę. Dodać ok 80 ml soku spod kapusty, ziele angielskie, listek laurowy. Wstawić gęsiarkę na noc do lodówki. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym. Dodać oczyszczone, umyte, pokrojone na dość duże kawałki grzyby leśne i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić ok 10 min na wolnym ogniu. Dodać sól do smaku i pieprz czarny świeżo mielony. Grzyby przełożyć do gęsiarki. Dodać 1/2 l przegotowanej wody.Gęsiarkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godziny. Po godzinie pieczenia można zdjąć przykrywę z garnka. Smacznego.