Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite mięsko, w sam raz na rodzinne spotkanie. Mięso jest kruche dzięki zamarynowaniu w kiszonej kapuście, w soku spod kapusty. Można podać z ziemniaczkami z wody. Polecam.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 464
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3041
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 464
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3041
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Składniki
Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry. Lekko rozbić. Posmarować olejem rzepakowym i oprószyć ziołami prowansalskimi i ziołowym pieprzem. Do kapusty dodać łyżeczkę cukru i wymieszać. W gęsiarce naprzemiennie układać mięso i kiszoną kapustę. Dodać ok 80 ml soku spod kapusty, ziele angielskie, listek laurowy. Wstawić gęsiarkę na noc do lodówki. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym. Dodać oczyszczone, umyte, pokrojone na dość duże kawałki grzyby leśne i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić ok 10 min na wolnym ogniu. Dodać sól do smaku i pieprz czarny świeżo mielony. Grzyby przełożyć do gęsiarki. Dodać 1/2 l przegotowanej wody.Gęsiarkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godziny. Po godzinie pieczenia można zdjąć przykrywę z garnka. Smacznego.