Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite mięsko, w sam raz na rodzinne spotkanie. Mięso jest kruche dzięki zamarynowaniu w kiszonej kapuście, w soku spod kapusty. Można podać z ziemniaczkami z wody. Polecam.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13675
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4297
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43237
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 519
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13675
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4297
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43237
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 519
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Składniki
Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry. Lekko rozbić. Posmarować olejem rzepakowym i oprószyć ziołami prowansalskimi i ziołowym pieprzem. Do kapusty dodać łyżeczkę cukru i wymieszać. W gęsiarce naprzemiennie układać mięso i kiszoną kapustę. Dodać ok 80 ml soku spod kapusty, ziele angielskie, listek laurowy. Wstawić gęsiarkę na noc do lodówki. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym. Dodać oczyszczone, umyte, pokrojone na dość duże kawałki grzyby leśne i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić ok 10 min na wolnym ogniu. Dodać sól do smaku i pieprz czarny świeżo mielony. Grzyby przełożyć do gęsiarki. Dodać 1/2 l przegotowanej wody.Gęsiarkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godziny. Po godzinie pieczenia można zdjąć przykrywę z garnka. Smacznego.