Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka to mięso, które gości na naszych stołach najczęściej. Staram się tylko za każdym razem zmieniać jej smak.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24826
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24826
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Składniki
Karkówkę pokroić w 2,5 cm płaty. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską "Pięć smaków". Przełożyć do mocnego woreczka i włożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Na gorącym tłuszczu zrumienić mięso z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem lub czerwonym winem i dusić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny, pod przykryciem. Po tym czasie dodać ostry sos i ewentualnie uzupełnić ilość płynu, który podczas duszenia wyparowuje. Wyłączyć piekarnik a mięso zostawić jeszcze na 15 minut.
Podałam z puree z pasternaka i surówką z kapusty