Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja na karkówkę jest tak pyszna , że na jednej porcji się nie skończy, następnym razem zaraz zrobię podwójną porcję. Mięso po prostu rozpływa się w ustach, a warzywa są tak smaczne że nie można się im oprzeć. Polecam taką karkówkę na świąteczny stół i nie tylko, a na pewno zaskoczy swoim smakiem domowników.
naczynie żaroodporne, nóż, deska do krojenia, miska, ścierka do zakrycia mięsa, patelnia głębsza,
Aromatyczna karkówka..pachnąca grzybami, jałowcem i czosnkiem...czyli tym co...
Odsłon: 28132
Chrupiąca i soczysta karkówka z woreczka, która rozpływa się w ustach.
Odsłon: 20558
Pyszne mięsko na święta i nie tylko. Karkówka marynowana w czosnku, papryce w...
Odsłon: 8798
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 530
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 225
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 396
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3768
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4163
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 530
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 225
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 396
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3768
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4163
Składniki
Pyszne danie gotowe do podania. Czas przygotowania około 60 minut + zamarynowanie + pieczenie
Przygotowanie składników.
Karkówkę kroimy na mniejsze kawałki, myjemy i osuszamy.
Wkładamy do miski ,posypujemy przyprawami , mieszamy tak żeby mięso było całe w przyprawach i odkładamy do lodówki na 3 -4 godziny.
W między czasie przygotowujemy składniki; cebulę po obraniu kroimy na pół i w piórka, pieczarki po oczyszczeniu kroimy w talarki. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i po oczyszczeniu kroimy w kostkę, również ogórki kiszone kroimy w kostkę. Składniki sosu mieszamy ze sobą do połączenia.
Mięso po wyjęciu obtaczamy w mące .Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obydwu stron po kilka minut.
Po podsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na mięso nakładamy pokrojoną cebulę.
Na cebulę pokrojone pieczarki. Wodę wlewamy na patelnię z pieczenia mięsa, opłukać i wylać na pieczarki.
Następną warstwą jest pokrojona papryka. Na paprykę rozkładamy pokrojone ogórki.
Całość zalewamy sosem , przykrywamy przykrywką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5 godziny. Tak około 20 - 30 minut przed końcem pieczenia pokrywę zdjąć i dopiekać bez przykrycia.
Mięsko po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika.
Gotowe do podania.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Fileciki z czerwoną kapustą
Dania główne
Placek pastucha
Dania główne
Omlet specjalny z ziołami
Dania główne
Makaron udon z wołowiną po azjatycku
Fileciki z czerwoną kapustą
Roladki z delikatnego mięsa z kurczaka, faszerowane kapustą czerwona, otulone...
Odsłon: 5
Placek pastucha
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4163