Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karkówka z czerwonym pieprzem"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1586
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1586
Składniki
Mięso umyj, osusz, natrzyj przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na ok. 4 godziny.
Marchewki obierz i pokrój na dowolne kawałki.
Brytfannę skrop olejem, ułóż mięso posmarowane musztardą, posyp czerwonym pieprzem, obok ułóż marchew.
Oprósz solą, pieprzem i ziołami. Podlej wodą. Piecz pod przykryciem ok. 1-1,2 godz. w 200°C, od czasu do czasu podlewając wytwarzającym się sosem. Podaj na ciepło lub na zimno.