Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z ogórkami i pieczarkami"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 707
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 406
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 707
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 406
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w cienkie plastry. Oprósz solą, pieprzem, majerankiem. Potem obtocz w mące i zrumień na gorącym oleju. Przełóż karkówkę do naczynia żaroodpornego.
Na tym samym tłuszczu zeszklij pokrojoną w piórka cebulę. Wyłóż na karkówkę. Potem podsmaż pokrojone pieczarki i połóż na cebuli. Obsyp pokrojonymi w kostkę ogórkami. Zalewę z ogórków wymieszaj z keczupem oraz koncentratem. Polej potrawę. Zapiekaj w piekarniku około 70-80 minut w temp. 180°C.
Porcje 10 Przygot. 110 min Cena 2,50 zł Kalorie 305 kcal
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Takie jest życie