Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z ogórkami i pieczarkami"
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w cienkie plastry. Oprósz solą, pieprzem, majerankiem. Potem obtocz w mące i zrumień na gorącym oleju. Przełóż karkówkę do naczynia żaroodpornego.
Na tym samym tłuszczu zeszklij pokrojoną w piórka cebulę. Wyłóż na karkówkę. Potem podsmaż pokrojone pieczarki i połóż na cebuli. Obsyp pokrojonymi w kostkę ogórkami. Zalewę z ogórków wymieszaj z keczupem oraz koncentratem. Polej potrawę. Zapiekaj w piekarniku około 70-80 minut w temp. 180°C.
Porcje 10 Przygot. 110 min Cena 2,50 zł Kalorie 305 kcal
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Takie jest życie