Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karkówka z owocową nutą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Lekko rozbite kotlety zalej sosem sojowym, wymieszaj i odstaw na kwadrans. Owoce pokrój na połówki, usuń pestki.
Na dużym ogniu na maśle klarowanym mocno przysmaż kotlety z jednej strony. Posyp cukrem, obróć i smaż ok. 1/2 min. Wlej sos z marynaty i na niedużym ogniu duś mięso ok. 5 min.
Do mięsa dodaj masło. Gdy się roztopi, dołóż owoce i posyp cynamonem. Podlej 1/3 szklanki wody, wymieszaj, duś 5-8 min. Dopraw pieprzem i cukrem.
<strong> 30 minut. Porcja 420 kcal. Koszt porcji ok. 3 zł. Przepis dla 6 osób.</strong>Źródło: Kobieta i życie