Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z pieczarkami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Ryż ugotuj w dużej ilości osolonej wody według instrukcji. Odcedź.
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry. Oprósz solą, pieprzem i paprykami. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na plastry. Szczypiorek umyj, posiekaj.
Olej rozgrzej na patelni, podsmaż karkówkę z obydwu stron. Zdejmij. Na patelnię włóż cebulę, zeszklij. Dodaj pieczarki, smaż 4 minuty. Wlej sok z cytryny i śmietanę, wymieszaj, przypraw do smaku.
Włóż mięso, posyp szczypiorkiem, duś 5 minut. Karkówkę podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie