Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karkówka z pieczarkami, cebulą w zalewie
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 162
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 162
Składniki
Karkówkę umyć pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie wymieszać w miseczce przyprawę do karkówki, paprykę słodką mieloną, chili, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Wszystkie składniki wg uznania. Ja daję całe opakowanie przyprawy do karkówki, 2 łyżki papryki słodkiej, pół łyżeczki chili, sól pieprz odrobina, na koniec dodaję zioła. Pokrojoną karkówkę obtaczam w przygotowanej przyprawie, następnie w mące. cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce pieczarki myjemy (ja lubię obrane) jeśli są duże kroimy na pół lub cztery części.
Podsmażamy karkówkę na patelni układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym. Karkówka, pieczarki, cebula, karkówka, pieczarki, cebula
Na koniec sos: 16 łyżek wody, 2 łyżki octu, 1 łyżka maggi, koncentrat i mieszamy. Dodajemy: papryki, sól i pieprz mieszamy. Wylewamy na przygotowaną karkówkę. Przykrywamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez 1h 15min.