Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z pieczarkami i serem

Karkówka z pieczarkami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3786

Dodano:

Odsłon: 3634

Przepyszne mięsko

Składniki

  • 4-5 plastry karkówki,
  • 5-6 dużych pieczarek,
  • żółty ser,
  • 1 cebula,
  • 5 łyżek majonezu,
  • 5 łyżek ketchupu,
  • sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany,
  • 5 łyżek oleju
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karkówka z pieczarkami i serem

Przygotowanie

  1. Karkówkę przyprawić, poukładać w naczyniu żaroodpornym, polać olejem. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na oleju, dodać cebulę, przyprawić solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce. Karkówkę posmarować majonezem oraz ketchupem. Wyłożyć pieczarki i cebulkę oraz starty ser. Zapiekać, aż mięso będzie miękkie. ( ok 50 min).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń