Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla klasycznej karkowki,tak przygotowana jest rownie smaczna.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 74
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 262
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 274
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 74
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 262
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 274
Składniki
Mieso nacieramy przyprawa do karkowki. Papryke,seler i marchewke kroimy na niewielkie kawalki,pieczarki na grubsze plastry a cebule na cienkie..Wszystko to mieszamy razem i solimy (ostroznie z sola poniewaz przyprawa do karkowki jest slona i bulion rowniez ) 1/4 warzyw ukladamy na spodzie naczynia zaroodpornego,nastepnie ukladamy plastry miesa i przykrywamy reszta warzyw.Wszystko to polewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym..Tak przygotowana karkowke przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy w 180° 1-1,5 godziny Pod koniec pieczenia (15' przed koncem) sciagamy folie aluminiowa.