Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z ziołami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 897
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 202
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 897
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 202
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Składniki
Sos z jej pieczenia jest idealny do pyz i klusek
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj ziołami, solą, pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w półksiężyce.
Mięso z cebulą włóż do rękawa foliowego, ułóż w brytfannie. Piecz ok. 60 min. Na 10 min przed końcem przetnij rękaw i dopiecz mięso. Sos zlej do garnka i rozrzedź wodą do uzyskania odpowiedniego smaku. Gotuj, zagęść zawiesiną z mąki ziemn. i wody.
Z WielkopolskiŹródło: Świat kobiety