Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp jest częstym gościem na moim stole. Staram się za każdym razem podawać go w inny sposób. Tym razem w słodko-ostrym, sezamowym sosie.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 171
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1822
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4443
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 171
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1822
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4443
Składniki
Wszystkie składniki na sos mieszamy. Karpia myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym. Wkładamy karpia do naczynia żaroodpornego. Nacieramy sosem z obu stron i we wnętrzu, polewamy resztą sosu. Pieczemy pod przykryciem w 190 stopniach przez 40 minut. Jeśli macie dużego karpia powinien piec się przez godzinę. Rybę podajemy polaną sosem i posypaną szczypiorkiem. Gorąco polecam, smakuje wyśmienicie.