Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp jest częstym gościem na moim stole. Staram się za każdym razem podawać go w inny sposób. Tym razem w słodko-ostrym, sezamowym sosie.
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 63
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 48
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 540
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 741
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 63
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 48
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 540
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 741
Składniki
Wszystkie składniki na sos mieszamy. Karpia myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym. Wkładamy karpia do naczynia żaroodpornego. Nacieramy sosem z obu stron i we wnętrzu, polewamy resztą sosu. Pieczemy pod przykryciem w 190 stopniach przez 40 minut. Jeśli macie dużego karpia powinien piec się przez godzinę. Rybę podajemy polaną sosem i posypaną szczypiorkiem. Gorąco polecam, smakuje wyśmienicie.