Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp jest częstym gościem na moim stole. Staram się za każdym razem podawać go w inny sposób. Tym razem w słodko-ostrym, sezamowym sosie.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3525
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 365
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1747
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3525
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 365
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1747
Składniki
Wszystkie składniki na sos mieszamy. Karpia myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym. Wkładamy karpia do naczynia żaroodpornego. Nacieramy sosem z obu stron i we wnętrzu, polewamy resztą sosu. Pieczemy pod przykryciem w 190 stopniach przez 40 minut. Jeśli macie dużego karpia powinien piec się przez godzinę. Rybę podajemy polaną sosem i posypaną szczypiorkiem. Gorąco polecam, smakuje wyśmienicie.