Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp w kapuście"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19954
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244061
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19954
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244061
Składniki
Rybę dokładnie umyj i oczyść z łusek. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. W garnku zagotuj wodę, posól, dodaj trzy ziarna pieprzu i jedną cebulę w całości. Włóż rybę i gotuj na słabym ogniu przez około 30 minut.
Kiszoną kapustę drobno posiekaj, włóż do garnka, zalej niedużą ilością wody i gotuj ok. 20 minut, aż będzie półmiękka.
Na łyżce masła lekko przyrumień pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Z ryby usuń ości, pokrój ją na kawałki wielkości pudełka zapałek. W żaroodpornym naczyniu ułóż odciśniętą z wywaru kapustę, polej zrumienioną cebulą i ułóż kawałki ryby.
Posyp kawałkami papryki i znowu ułóż warstwę kapusty i ryby (aż skończą się ). Masło roztop w rondelku, dodaj bułeczkę i polej nim po wierzchu kapustę.
Danie wstaw na 20 minut do nagrzanego piekarnika.Źródło: Na żywo