Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp w kapuście"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Rybę dokładnie umyj i oczyść z łusek. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. W garnku zagotuj wodę, posól, dodaj trzy ziarna pieprzu i jedną cebulę w całości. Włóż rybę i gotuj na słabym ogniu przez około 30 minut.
Kiszoną kapustę drobno posiekaj, włóż do garnka, zalej niedużą ilością wody i gotuj ok. 20 minut, aż będzie półmiękka.
Na łyżce masła lekko przyrumień pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Z ryby usuń ości, pokrój ją na kawałki wielkości pudełka zapałek. W żaroodpornym naczyniu ułóż odciśniętą z wywaru kapustę, polej zrumienioną cebulą i ułóż kawałki ryby.
Posyp kawałkami papryki i znowu ułóż warstwę kapusty i ryby (aż skończą się ). Masło roztop w rondelku, dodaj bułeczkę i polej nim po wierzchu kapustę.
Danie wstaw na 20 minut do nagrzanego piekarnika.Źródło: Na żywo