Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp z grilla z winem w sosie orzechowym"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Rybę opłukać, pokroić na dzwonka. Oprószyć solą, obłożyć plasterkami cebuli, zalać winem i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Karpia wyjąć z marynaty. Ułożyć na folii aluminiowej, oprószyć przyprawą do ryb. Polać masłem, zawinąć. Opiekać na gorącym grillu około 10-15 minut.
Przygotować sos: orzechy utłuc w moździerzu z odrobiną wody. Żółtko rozetrzeć z oliwą. Ubijając trzepaczką, dolać ocet. Dosypać bułkę tartą i orzechy i odrobinę soli. Dalej ubijać aż do uzyskania gładkiej konsystencji.Źródło: Twoje Imperium