Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kartoflanka na kaczce"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 354
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 156
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 354
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 156
Składniki
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>
Mięso kaczki włóż do rondla, zalej wodą, ugotuj na półmiękko. Wyjmij, pokrój np. na plastry.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Włoszczyznę oczyść, pokrój na małe kawałki. Razem z ziemniakami włóż do wywaru, dodaj kaczkę. Przypraw do smaku, gotuj do miękkości. Śmietanę rozrób z mąką, wlej do zupy. Zamieszaj, zagotuj. Smalec stop, wlej do zupy. Przypraw, dodaj koperek i natkę.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 3,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie