Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kartoflanka z klopsami"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 41
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 41
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Składniki
Ziemniaki, pietruszkę i marchewki oczyść, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, wrzuć na rozgrzane masło, podsmaż. Dołóż pokrojone wcześniej warzywa, jeszcze chwilę smaż. Następnie zalej bulionem.
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 15 minut, aż warzywa będą prawie miękkie. Tosty namocz w wodzie. Mięso wymieszaj z musztardą oraz odciśniętym pieczywem. Wbij jajko. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób.
Z masy mięsnej uformuj kuleczki. Włóż je do zupy, gotuj razem jeszcze ok. 10 minut. Zupę przypraw do smaku. Posyp natką.
porcjeŹródło: Naj