Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny obiad na co dzień i od święta.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8079
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8079
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Składniki
Piersi opłukać, oczyścić, osuszyć. Potem pokroić w małe kilkucentymetrowe cząstki, lekko oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem. Sezam wysypać na płaski talerz i obtaczać w nim mięso. Rozgrzać patelnię lekko spryskać olejem. Mięsne kąski smażyć na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem brokuła.