Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza bulgur zapiekana z soczystym mięsem z kurczaka w rozmarynie oraz warzywami.
Por umyć, przekroić wzdłuż na cztery części, a następnie każdą z nich na kawałki o szerokości około 1,5 cm.
Por smażyć na 2 łyżkach oleju przez około 5 minut, często mieszając.
Do pora dodać pokrojoną w kostkę paprykę, dodać sól do smaku i dusić pod przykryciem przez około 7 minut.
Cukinię pokroić na kawałki i dodać do pora i papryki.
Całość nadal dusić po przykryciem przez kilka minut, następnie przełożyć do naczynia do zapiekania.
Kaszę bulgur ugotować według przepisu na opakowaniu i wyłożyć na warstwę warzyw.
Pierś z kurczaka pokroić na większe kawałki i smażyć z dodatkiem soli na oleju smakowym, często mieszając, przez kilka minut, aż z mięsa wypłynie sos. Wówczas kawałki kurczaka ułożyć na warstwie kaszy i polać sosem.
Zapiekać bez przykrycia przez 40 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
Kolejne danie na szybko. Tym razem klopsy mięsne z pyszną kaszą bulgur i dynią.
Odsłon: 698
Wegańska zapiekanka z kaszy bulgur i warzyw.
Odsłon: 778
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 35
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 95
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 51
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1784
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 35
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 95
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 51
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1784
Składniki
Por umyć, przekroić wzdłuż na cztery części, a następnie każdą z nich na kawałki o szerokości około 1,5 cm.
Por smażyć na 2 łyżkach oleju przez około 5 minut, często mieszając.
Do pora dodać pokrojoną w kostkę paprykę, dodać sól do smaku i dusić pod przykryciem przez około 7 minut.
Cukinię pokroić na kawałki i dodać do pora i papryki.
Całość nadal dusić po przykryciem przez kilka minut, następnie przełożyć do naczynia do zapiekania.
Kaszę bulgur ugotować według przepisu na opakowaniu i wyłożyć na warstwę warzyw.
Pierś z kurczaka pokroić na większe kawałki i smażyć z dodatkiem soli na oleju smakowym, często mieszając, przez kilka minut, aż z mięsa wypłynie sos. Wówczas kawałki kurczaka ułożyć na warstwie kaszy i polać sosem.
Zapiekać bez przykrycia przez 40 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Dania główne
Szybkie ciasto na pizzę
Dania główne
Danie dnia
Dania główne
Roladki z papryką
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania zi...
Odsłon: 10
Szybkie ciasto na pizzę
Pizza to danie, które można przygotować na wiele różnych sposobów - na cienki...
Odsłon: 82