Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza bulgur zapiekana z soczystym mięsem z kurczaka w rozmarynie oraz warzywami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1272
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1272
Składniki
Por umyć, przekroić wzdłuż na cztery części, a następnie każdą z nich na kawałki o szerokości około 1,5 cm.
Por smażyć na 2 łyżkach oleju przez około 5 minut, często mieszając.
Do pora dodać pokrojoną w kostkę paprykę, dodać sól do smaku i dusić pod przykryciem przez około 7 minut.
Cukinię pokroić na kawałki i dodać do pora i papryki.
Całość nadal dusić po przykryciem przez kilka minut, następnie przełożyć do naczynia do zapiekania.
Kaszę bulgur ugotować według przepisu na opakowaniu i wyłożyć na warstwę warzyw.
Pierś z kurczaka pokroić na większe kawałki i smażyć z dodatkiem soli na oleju smakowym, często mieszając, przez kilka minut, aż z mięsa wypłynie sos. Wówczas kawałki kurczaka ułożyć na warstwie kaszy i polać sosem.
Zapiekać bez przykrycia przez 40 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.