Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza bulgur zapiekana z soczystym mięsem z kurczaka w rozmarynie oraz warzywami.
Polecam.
Odsłon: 381
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1612
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 567
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1939
Polecam.
Odsłon: 381
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1612
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 567
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1939
Składniki
Por umyć, przekroić wzdłuż na cztery części, a następnie każdą z nich na kawałki o szerokości około 1,5 cm.
Por smażyć na 2 łyżkach oleju przez około 5 minut, często mieszając.
Do pora dodać pokrojoną w kostkę paprykę, dodać sól do smaku i dusić pod przykryciem przez około 7 minut.
Cukinię pokroić na kawałki i dodać do pora i papryki.
Całość nadal dusić po przykryciem przez kilka minut, następnie przełożyć do naczynia do zapiekania.
Kaszę bulgur ugotować według przepisu na opakowaniu i wyłożyć na warstwę warzyw.
Pierś z kurczaka pokroić na większe kawałki i smażyć z dodatkiem soli na oleju smakowym, często mieszając, przez kilka minut, aż z mięsa wypłynie sos. Wówczas kawałki kurczaka ułożyć na warstwie kaszy i polać sosem.
Zapiekać bez przykrycia przez 40 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.