Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kasza gryczana z kiełbasą i warzywami"
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2678
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 162
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2678
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 162
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Składniki
Zagotuj 3/4 l osolonej wody. Wrzuć przyprawy. Zmniejsz ogień i włóż do wrzątku kiełbasę. Gotuj około 20 minut. Kiełbasę i przyprawy wyjmij, odłóż.
Dużą patelnię rozgrzej. Wrzuć kaszę. Podpraż kilka minut, wlej roztrzepane jajko. Dobrze wymieszaj. Gdy jajko połączy się z kaszą, wlej odrobinę gorącego wywaru z gotowania kiełbasy. Przykryj pokrywką i gotuj, aż kasza wchłonie cały płyn. Dolewaj po małej porcji wywaru, aż kasza będzie miękka.
Warzywa oczyść. Papryki pokrój na paseczki, cebulę na ćwiartki, czosnek posiekaj. Podsmaż na oliwie. Kiełbasę pokrój na kawałki, wrzuć do kaszy. Dodaj warzywa, podgrzej. Posyp natką.Źródło: Naj