Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy kasze, ryże i różne tegesy. Wariacji mnóstwo można zapodać. Wczoraj wariowaliśmy i my. Pamiętacie z elementarza „Taki ser to deser?”. No to ta kasza będzie dla was takim „serem”. Samodzielne, bezmięsne danie lub dodatek do dania głównego.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118686
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8640
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3167
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2472
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118686
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8640
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3167
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2472
Składniki
Kaszę gotujemy na sypko. Znaczy tak gotujemy. Zagotowujemy wodę, wsypujemy kaszę, ponownie zagotowujemy, płomień wyłączamy, zostawiamy pod przykryciem na kwadrans. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Pastę blendujemy z pestkami dyni i oliwą. Na rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy, następnie posiekany czosnek, chwilę podsmażamy, dodajemy pesto, tymianek, kaszę i siemię lniane, cały czas smażymy i dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką i startym parmezanem.