Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad grzybiarza zabielany mlekiem kokosowym.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 39
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 448
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 39
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 448
Składniki
Dzisiaj propozycja na sos grzybowy z kaszą gryczaną. Wstawia się kaszę, w proporcji cześć kaszy- dwie części wody, posolonej. gotuje się ją do wchłonięcia wody- zmięknięcia i zostawia jeszcze na 10 minut, bez ognia. Na patelni lekko rumieni się posiekaną cebulę, dodaje się grzyby, a gdy te się przyrumienią to dodaje się czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć dolewa się śmietankę lub mleko kokosowe. Sos gotuje się do zgęstnienia i doprawia się solą i pieprzem. ` Jeśli ktoś zabiela potrawę mlekiem kokosowym pierwszy raz to charakterystyczny smak będzie wyczuwalny, później już nie przeszkadza.
Smacznego :)