Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad grzybiarza zabielany mlekiem kokosowym.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 658
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 49
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 85
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 120
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 658
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 49
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 85
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 120
Składniki
Dzisiaj propozycja na sos grzybowy z kaszą gryczaną. Wstawia się kaszę, w proporcji cześć kaszy- dwie części wody, posolonej. gotuje się ją do wchłonięcia wody- zmięknięcia i zostawia jeszcze na 10 minut, bez ognia. Na patelni lekko rumieni się posiekaną cebulę, dodaje się grzyby, a gdy te się przyrumienią to dodaje się czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć dolewa się śmietankę lub mleko kokosowe. Sos gotuje się do zgęstnienia i doprawia się solą i pieprzem. ` Jeśli ktoś zabiela potrawę mlekiem kokosowym pierwszy raz to charakterystyczny smak będzie wyczuwalny, później już nie przeszkadza.
Smacznego :)