Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza jęczmienna z warzywami i tuńczykiem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9179
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 98
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 76
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9179
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 98
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 76
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji 2,90 zł
Kaszę gotujemy w 3 szklankach osolonej wody z dodatkiem 2 łyżek masła. Gdy wchłonie płyn, zdejmujemy z ognia i na 25-30 minut zostawiamy pod pokrywką.
Cebule obieramy, siekamy. W czasie, gdy kasza dochodzi, w głębszej patelni lub w rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy.
Do cebuli wsypujemy kupną mieszankę warzyw na patelnię. Mieszając, smażymy. Doprawiamy szczyptą granulowanego czosnku, solą i większą ilością świeżo mielonego pieprzu.
Usmażone warzywa mieszamy z kaszą i rozdrobnionym tuńczykiem. Podajemy od razu z natką pietruszki lub innymi świeżymi ziołami.
Wartość odżywcza jednej porcji 206 kcal Białko 6,8 g/Tłuszcz 7,4 g/Węglowodany 29 gŹródło: Rewia