Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza jęczmienna z warzywami i tuńczykiem"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 680
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 680
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji 2,90 zł
Kaszę gotujemy w 3 szklankach osolonej wody z dodatkiem 2 łyżek masła. Gdy wchłonie płyn, zdejmujemy z ognia i na 25-30 minut zostawiamy pod pokrywką.
Cebule obieramy, siekamy. W czasie, gdy kasza dochodzi, w głębszej patelni lub w rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy.
Do cebuli wsypujemy kupną mieszankę warzyw na patelnię. Mieszając, smażymy. Doprawiamy szczyptą granulowanego czosnku, solą i większą ilością świeżo mielonego pieprzu.
Usmażone warzywa mieszamy z kaszą i rozdrobnionym tuńczykiem. Podajemy od razu z natką pietruszki lub innymi świeżymi ziołami.
Wartość odżywcza jednej porcji 206 kcal Białko 6,8 g/Tłuszcz 7,4 g/Węglowodany 29 gŹródło: Rewia