Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę chyba zapomniana kasza... Nadaje się również do deserów...
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 70
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 56
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 161
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 70
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 56
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 161
Składniki
Kaszę wypłukałem w kilku wodach, gotowałem około 3 minut, następnie zmniejszyłem ogień i zostawiłem na 25 minut na przysłowiowym „aby aby”. W tym czasie kaszy się nie miesza, powinna wchłonąć wodę i zmięknąć. Na koniec wyłączyłem ogień i zostawiłem jeszcze na 15 minut.
GULASZ: Mięso pokroiłem w kostkę i podsmażyłem na rumiano. Następnie podlałem wodą i zostawiłem na ogniu aby się dusiło. W międzyczasie pokroiłem cebulę, którą dodałem do mięsa, dorzuciłem pokrojoną paprykę i przyprawy - do smaku. Dopiero gdy mięso zmiękło posoliłem.
Jeżeli sos jest za rzadki, można go zagęścić mąką. Do słoika (wygodnie jest 0,25-03l) nalałem wody i dosypałem mąki. Potrząsając słoikiem wymieszałem wodę z mąką żeby nie było grudek, dodałem śmietany i dopiero wylałem całość do mięsa. Posypałem natką z pietruszki.