Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę chyba zapomniana kasza... Nadaje się również do deserów...
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 734
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2070
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4058
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4055
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 734
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2070
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4058
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4055
Składniki
Kaszę wypłukałem w kilku wodach, gotowałem około 3 minut, następnie zmniejszyłem ogień i zostawiłem na 25 minut na przysłowiowym „aby aby”. W tym czasie kaszy się nie miesza, powinna wchłonąć wodę i zmięknąć. Na koniec wyłączyłem ogień i zostawiłem jeszcze na 15 minut.
GULASZ: Mięso pokroiłem w kostkę i podsmażyłem na rumiano. Następnie podlałem wodą i zostawiłem na ogniu aby się dusiło. W międzyczasie pokroiłem cebulę, którą dodałem do mięsa, dorzuciłem pokrojoną paprykę i przyprawy - do smaku. Dopiero gdy mięso zmiękło posoliłem.
Jeżeli sos jest za rzadki, można go zagęścić mąką. Do słoika (wygodnie jest 0,25-03l) nalałem wody i dosypałem mąki. Potrząsając słoikiem wymieszałem wodę z mąką żeby nie było grudek, dodałem śmietany i dopiero wylałem całość do mięsa. Posypałem natką z pietruszki.