Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kawałki kurczaka przygotowanego na ostro. Kurczak smaczny, kruchy, a skórka chrupiąca. Smak kurczaka podczas pieczenia roznosił się po całym mieszkaniu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27887
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27887
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Kawałki kurczaka oczyścić, dokładnie umyć i osuszyć. Następnie kawałki włożyć do naczynia lub miski. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Oliwę wymieszać z przyprawami, przeciśniętym czosnkiem oraz z miodem i winem. Marynatą natrzeć kawałki kurczaka , zakryć ściereczką, włożyć do lodówki na 2 godziny co jakiś czas obracając kawałki w marynacie. Po wyjęciu kawałki kurczaka włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni do miękkości mięsa, podlewając pozostałą marynatą. Podawać do obiadu do drugiego dania. Rada; Kawałki kurczaka można również grillować.