Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kawałki kurczaka przygotowanego na ostro. Kurczak smaczny, kruchy, a skórka chrupiąca. Smak kurczaka podczas pieczenia roznosił się po całym mieszkaniu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413978
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413978
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2214
Składniki
Kawałki kurczaka oczyścić, dokładnie umyć i osuszyć. Następnie kawałki włożyć do naczynia lub miski. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Oliwę wymieszać z przyprawami, przeciśniętym czosnkiem oraz z miodem i winem. Marynatą natrzeć kawałki kurczaka , zakryć ściereczką, włożyć do lodówki na 2 godziny co jakiś czas obracając kawałki w marynacie. Po wyjęciu kawałki kurczaka włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni do miękkości mięsa, podlewając pozostałą marynatą. Podawać do obiadu do drugiego dania. Rada; Kawałki kurczaka można również grillować.