Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna marynata to i smaczny kurczak. Dzisiaj właśnie polecam moje kawałki kurczaka w marynacie sojowej. Smaczne , wprost rozpływające się w ustach.
patelnia głębsza, miska, ścierka, nóż,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4481
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12151
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4481
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12151
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Składniki
Większe udka kurczaka przekroić na połowy. Następnie umyć i osuszyć, oprószyć lekko solą. Czosnek obrać i pokroić w plasterki, obraną cebulę pokroić w piórka. Włożyć do miski dodać oliwę, sok z cytryny oraz sos sojowy i przyprawę do kurczaka. Składniki dobrze wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć kawałki kurczaka i dokładnie natrzeć. Przykryć ściereczką włożyć na 90 minut do lodówki. Na głębszej patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy włożyć kawałki kurczaka i smażymy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu , polewając od czasu do czasu ciepłą wodą lub sosem wytworzonym podczas pieczenia. Podawać do drugiego dania np. z kluskami....