Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety z kurczaka przykryte smaczną pierzynką.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
1. Mięso kroimy na cienkie plastry, następnie rozbijamy.
2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Z papryk usuwamy nasiona i drobno kroimy.
6. Ogórki kroimy kostkę, dodajemy do papryki.
7. Kukurydzę odlewamy z zalewy, przekładamy do warzyw.
8. Następnie dodajemy ketchup oraz majonez i mieszamy.
9. Gotowy farsz nakładamy do kotlety.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy wierzch kotletów.
11. Zapiekać 10 minut w 180 ̊C. 12. Kotlety gotowe. 13. Smacznego.