Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kergulena gotowana w warzywach i moczka"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
<b> ryby:</b>
Ryby umyć, oczyścić, zdjąć skórę, odfiletować, pokroić na porcje, zalać zimnym mlekiem i odstawić do lodówki na pół godziny. Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa utrzeć na grubej tarce, wymieszać z cebulą i dusić w rondlu z dodatkiem odrobiny wody przez kwadrans. Kiedy nieco zmiękną, wyjąć połowę warzyw, ułożyć na pozostałych w rondlu jarzynach odcedzone z mleka filety, posypać solą, pieprzem, papryką, dodać liść laurowy i kawałek skórki cytrynowej, ułożyć na to resztę warzyw. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do pół godziny. Po wyłożeniu na półmisek posypać zieloną pietruszką. Nie żałować zieleniny! Amatorzy win mogą dodawać w trakcie duszenia zamiast wody wermut pół na pół z wytrawnym białym winem.
<b> moczki:</b>
Piernik zalać na noc trzema litrami wody (powinien dobrze się rozmoczyć). Sparzyć migdały, obrać ze skórek, drobno pokroić razem z orzechami. Pokroić suszone śliwki, figi i daktyle. Wszystko dodać do wody z rozmoczonym piernikiem, gotować na małym ogniu przez pół godziny. Przygotowana moczka wystarcza na podtuczenie 6 osób. Jest wściekle
kaloryczna.
<b>Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi <a href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/dodaj-przepis"class="more" style="color:#07336C">"przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"</a>. Najlepsze przepisy nagradzamy!</b>
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293"class="more" style="color:#07336C">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>
Tekst pochodzi z gazetyŹródło: Dzień Dobry