Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy można usmażyć keto naleśniki bez mąki i cukru – idealne nie tylko na diecie ketogenicznej, ale też dla osób z nietolerancją glutenu? Jak najbardziej! Miękkie, elastyczne naleśniki, idealne do serwowania z farszami, przygotujesz z zaledwie trzech składników. Jeśli planujesz podać je z wytrawnym nadzieniem, możesz dodatkowo użyć do ciasta trochę soli lub innych przypraw. Z poniższego przepisu uzyskasz 10-12 naleśników.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 39
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 229
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 36
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 16
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1128
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 39
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 229
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 36
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 16
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1128
Składniki
Roztop masło w rondelku i przestudź.
Wbij do miski całe jajka. Dodaj serek mascarpone i płynne masło. Zmiksuj wszystkie składniki na jednolite, gładkie ciasto. Odstaw je na około 15 minut, by trochę zgęstniało. Zamieszaj przed użyciem.
Rozgrzej patelnię naleśnikową na palniku o średniej mocy. Wlej na nią porcję ciasta (mniej więcej 1 łyżkę wazową na patelnię o średnicy 25 cm). Smaż pod przykryciem przez około minutę. Pod koniec zwiększ na chwilę moc palnika.
Wróć do poprzedniej mocy panika. Przewróć naleśnik na drugą stronę, wspomagając się łopatką. Przewracaj ostrożnie – ciasto jest delikatniejsze niż z mąką i przed wysmażeniem po obu stronach naleśnik może się rozpaść.
Po przewróceniu na drugą stronę smaż naleśnik bez przykrycia przez około 30 sekund. Usmażone naleśniki odkładaj na talerz jeden na drugim, by się nie obsuszały.
Usmażone naleśniki podawaj z dowolnymi dodatkami. Po nafaszerowaniu możesz je odgrzać na lekko natłuszczonej masłem patelni, dzięki czemu będą bardziej aromatyczne i chrupiące z wierzchu.