Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kieszonki grzybowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 108
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 108
Składniki
Suszone grzyby namocz w letniej wodzie. Następnie potnij je w paski razem ze świeżymi. Słoninę oraz wędzony boczek pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Podsmaż przygotowane , zaczynając od słoniny. Dodaj odsączoną kapustę kiszoną i wszystko razem duś przez kilka minut.
Mięso umyj i pokrój w plastry jednakowej grubości. Ostrym nożem wykrój w nich kieszonki, a następnie wypełnij je schłodzoną mieszanką grzybowo-kapuścianą. Zepnij mocno wykałaczkami lub szpilkami do grilla. Każdy kawałek natrzyj solą i pieprzem.
Podgrzej resztę oleju i podsmaż na nim mięso z obu stron. Po chwili zdejmij je z patelni i odstaw w ciepłe miejsce. Wypieczony sos oprósz mąką i przyrumień na silnym ogniu. Stale mieszając, dodaj keczup i dolej ok. 100 ml wody.
Zmniejsz ogień i gotuj sos kilka minut. Dopraw go odrobiną soli i pieprzu. Z powrotem dołóż smażone kieszonki, przykryj i duś całość ok. 15-20 minut.
Gotowe danie podawaj z kapustą i ziemniakami, udekorowane świeżymi ziołami.Źródło: Telemax